previousGROUND FLOOR / Workshopnext



     

The main workroom is found at the end of the vestibule through a sluice gate, which also communicates with the house. This sluice gate forms an independent volume inside the workroom that includes the chimney. The workshop has also an independent access from the street at number 12.

An outstanding feature of this room is the slanted wood ceiling. An eastern side window in which visual contact with the street has been substituted by a series of ascending white planes illuminates the great volume of air. These planes draw the view of the neighboring treetops into the space, which now belong to the window, not to the rooftops and antennas, now unseen. This progressive volumetric arrangement directs the view towards the last plane, the blue sky that completes the composition.

previousnext



© Fundación de Arquitectura Tapatía Luis Barragán A. C.